L'exsecretari general del PSOE Pedro Sánchez va assegurar que el seu projecte polític no suposa cap «gir a l'esquerra», sinó recuperar aquest espai polític perdut: «No proposem un gir a l'esquerra, sinó que volem que el PSOE torni a ser el partit de l'esquerra en aquest país», va afirmar. Tres setmanes després d'anunciar la seva candidatura a Dos Hermanas (Sevilla), Sánchez va presentar a Madrid el projecte polític amb el qual concorre a les primàries i amb el qual pretén «reubicar el PSOE on sempre se l'espera i on s'ha de situar: a l'esquerra d'aquest país», va assenyalar davant els prop de mil militants i simpatitzants que van omplir el teatre Fernando de Rojas i la sala annexa del Cercle de Belles Arts. Segons els organitzadors, 400 persones més es van quedar al carrer per falta d'aforament.

Rebut al crit de «no és no», Sánchez va deixar clar que vol un nou PSOE capaç de «crear una gran aliança de forces progressistes que posi fi a l'austericidi», i ho va fer sobre la idea que «es governa des de la Moncloa», no des del Parlament. Així mateix, va manifestar que la seva candidatura agrupa els no «nostàlgics del bipartidisme», ja que són conscients de «la complexitat del sistema actual», i per això va estendre «la mà a totes les organitzacions» amb l'objectiu de «posar fi al govern de la dreta i implantar el canvi progressista».

En aquesta línia, va afegir que la seva candidatura i el PSOE que aspira a liderar de nou «diu no» a Mariano Rajoy per «dir sí» a una «força vertebradora del canvi polític» basada en el diàleg.

En el document presentat ahir, el candidat a la Secretaria General del PSOE advoca per dur a terme una «reforma constitucional federal» que «perfeccioni» el caràcter «plurinacional» de l'Estat. En aquest text queda clara l'aposta per una reforma de la Constitució de caràcter «federal» que ha de portar-se a terme en l'actual legislatura.