01 de març de 2017
01.03.2017

Trump avisa que «ha arribat el moment» d'impulsar una reforma migratòria

El president nord-americà podria estar estudiant aprovar una llei que proporcioni als immigrants un camí cap a la legalitat. L´Executiu rus adverteix que les seves relacions amb els EUA estan en el seu punt més baix des dels temps de la Guerra Freda

01.03.2017 | 10:11

El president dels EUA, Donald Trump, va assegurar que «ha arribat el moment» d'impulsar una reforma migratòria per arreglar el sistema d'immigració al país, on es calcula que resideixen 11 milions d'indocumentats. «Aquest és el moment adequat per a una llei sobre immigració sempre que hi hagi voluntat de fer concessions en ambdós costats», va dir Trump durant un dinar privat amb periodistes de les principals cadenes de televisió del país. El president dels EUA podria estar considerant introduir una llei que proporcioni un camí cap a l'estatus legal, però que no seria immediat cap a la ciutadania, per a immigrants il·legals.

Per altra banda, Trump va assegurar en una entrevista que el seu predecessor, Barack Obama, està darrere de les filtracions i de les protestes contra ell, encara que va reconèixer que té un problema transmetent el seu missatge. En una entrevista amb el programa matinal Fox & Friends, Trump es va referir a les protestes contra legisladors republicans i a les filtracions d'informacions sobre el seu equip de govern: «crec que el president Obama està darrere d'elles, la seva gent està sens dubte darrere».

El president dels Estats Units va assegurar que té «algunes idees» sobre qui està filtrant informació a la premsa sobre el funcionament de la nova Casa Blanca o d'algunes agències del Govern i va reiterar que ells encara tenen «gent d'altres governs, d'altres administracions».

Per part seva, el viceministre d'Afers Estrangers de Rússia, Serguei Riabkov, va advertir que les relacions entre Moscou i Washington estan en el seu punt més baix des dels temps de la Guerra Freda. Va explicar que Obama i el seu entorn van optar per les tensions i, després, per la confrontació amb Rússia molt abans de l'inici de la crisi a Ucraïna.  «El ritme de la degradació total de les relacions es va accelerar bruscament després del cop d'Estat a Kíev, fa tres anys. A la Casa Blanca van optar per la confrontació oberta», va afegir.

Carta dels generals retirats

Per part seva, més d'un centenar de generals retirats van enviar una carta als líders del Congrés i membres del gabinet del president dels EUA per alertar-los sobre el perill de retallar fons a la diplomàcia. La missiva intenta advertir al Congrés sobre el perill d'aprovar la proposta pressupostària de Trump per al nou any fiscal, que preveu retallades de 54.000 milions de dòlars en agències federals (entre elles el Departament d'Estat) per a transferir aquests diners al Pentàgon, la branca millor dotada del Govern nord-americà.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook