El fiscal general dels Estats Units, Jeff Sessions, va mantenir dues reunions amb l'ambaixador rus a Washington, Sergey Kislyak, durant la campanya per a les eleccions presidencials del seu país, unes reunions que no va revelar durant el seu procés de confirmació al Senat. Les trobades van tenir lloc al juliol i al setembre, tot just mesos abans de les eleccions del 8 de novembre guanyades per l'ara president, Donald Trump, i es coneixen enmig d'una tempesta política per la presumpta ingerència del Kremlin en elles mitjançant atacs cibernètics.

El diari The Washington Post va revelar aquestes reunions, de les quals va tenir constància a través d'una font del Departament de Justícia, organisme liderat per Sessions, i que una portaveu del fiscal general va confirmar. Sessions era membre del Comitè de Serveis Armats del Senat quan va mantenir aquestes trobades i l'ara fiscal general considerava els contactes amb Kislyak i altres ambaixadors a Washington part del seu treball com a legislador i no com a membre de la campanya de Trump, de la qual era assessor.

No obstant això, The Washington Post va contactar amb els altres 25 membres del Comitè de Serveis Armats per indagar si havien mantingut contactes amb Kislyak i dels 20 que van respondre tots van dir que no. Durant el seu procés de confirmació al Senat, els demòcrates van preguntar a Sessions pels seus possibles contactes amb el Kremlin, a causa del clima d'indignació per aquesta suposada ingerència en els comicis, al que aquest va respondre: «No he tingut comunicacions amb russos».

Alts càrrecs demòcrates al Congrés van demanar la dimissió del fiscal general dels EUA. La líder demòcrata a la Cambra de Representants, Nancy Pelosi, va recordar que Sessions «va mentir sota jurament» quan va negar contactes amb funcionaris russos durant el seu procés de confirmació al Senat i va demanar la seva dimissió.

«El fiscal general ha de dimitir», va dir la congressista, que va instar a que es formi una «comissió independent, bipartidista i externa que investigui les connexions polítiques, personals i financeres de Trump amb els russos».

Sessions va decidir inhibir-se de participar «en qualsevol investigació existent o futura» del Departament de Justícia nord-americà sobre la possible ingerència russa en els comicis presidencials de novembre.

Per part seva, el president dels Estats Units va assegurar que té «total confiança» en el fiscal general. En ser preguntat si era coneixedor d'aquestes reunions, Trump va afirmar no conèixer-les.

Paral·lelament, el magnat va assegurar que dotarà dels recursos necessaris a les Forces Armades dels Estats Units perquè mantinguin la pau i, en cas d'anar a una guerra, ho faran «per guanyar». «Li donarem a les nostres Forces Armades les eines que necessiten per prevenir la guerra i, en cas necessari, lluitar en guerres amb un sol objectiu. Saben quin és? Guanyar, guanyar», va assegurar Trump en un discurs a bord del portaavions de propulsió nuclear Gerald R. Ford.