El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha demanat als representants de la companyia Singapur Airlines, que estudiï la possibilitat que la ruta entre Barcelona i Singapur es cobreixi sense l'aturada tècnica que a dia d'avui es fa a Milà-Malpensa. Rull ha anunciat aquesta petició en l'acte de benvinguda que la companyia Singapur Airlines i l'aeroport del Prat han organitzat amb motiu de l'arribada per primera vegada d'un avió Airbus A350 de la companyia asiàtica per cobrir la ruta entre Singapur i Barcelona.

Després de l'acte de bateig de l'avió al passar per sota dels canons d'aigua de dos cotxes de bombers, Rull ha manifestat que amb aquest nou model d'avió, dels més avançats tecnològicament, amb més autonomia i amb més eficiència mediambiental, hi ha possibilitat de fer aquest vol directe, en base a la demanda de 36.000 passatgers a l'any, segons ha defensat Rull.

Subhas Menon, vicepresident regional a Europa de Singapore Airlines, ha destacat que la renovació de la flota per cobrir la ruta entre Barcelona i Singapur amb el nou model A350 demostra ''un cop més el fort compromís'' de la companyia ''amb el mercat espanyol''.

Menon preveu que amb aquest nou model, que ofereix més comoditat i que per primer vegada incorpora la classe 'Premium Economy' en una ruta des de l'aeroport del Prat, s'incrementaran el nombre de passatgers que vulguin utilitzar aquesta línia per visitar el sud-est asiàtica i Austràlia. La classe 'Premium Economy ofereix un seient especial abatible, amb una amplada de 48 centímetres, cosa que permet una major comoditat per al passatgers.

El nou avió A350 té una capacitat de 253 passatgers en tres classes: 42 seients en classe 'business', 24 en classe 'Premium Economy' i 187 seients en classe turista. El conseller Rull ha pogut provar els seients de la classe 'business' que preveuen la possibilitat de convertir el seient en un llit per poder estirar les cames durant el viatge.

Singapore Airlines opera a l'aeroport del Prat des de l'any 2006 amb l'objectiu que l'aeroport de Barcelona sigui un punt de connexions amb destí al 'hub' asiàtic que és Singapur. A partir d'aquest dilluns, la companyia asiàtica operarà amb cinc vols setmanals amb el A350-900 des del Prat fins a Singapur, amb una breu aturada tècnica a Milà.

El subdelegat de la delegació del govern espanyol a Barcelona, Emilio Ablanedo ha recordat el compromís del govern espanyol amb Catalunya que es va traduir, ha dit, amb l'anunci d'un important pla d'inversions per part del president del govern espanyol, Mariano Rajoy, en el transcurs d'unes jornades organitzades pel Ministeri de Foment a Barcelona el 28 de març passat.

Ablanedo també ha recordat la forta evolució que han tingut els vols intercontinentals des del Prat, que en deu anys han passat d'1,4 milions de passatgers a 3,9 milions d'usuaris. El subdelegat ha manifestat que quan totes les institucions treballen ''juntes'' per un objectiu el resultat final sempre va ''més lluny''.