30 de maig de 2017
30.05.2017

Macron avisa Putin que respondrà a l'ús d'armes químiques a Síria

?El president francès marca com a gran objectiu del seu país facilitar l'auxili humanitari als civils del país àrab ?Putin aposta per «unir esforços» amb París en la lluita contra el terrorisme gihadista

30.05.2017 | 07:10
Emmanuel Macron i Vladimir Putin es van reunir ahir a Versalles.

El president francès, Emmanuel Macron, va advertir, davant el seu homòleg rus, Vladímir Putin, que el seu país respondrà de forma immediata a «qualsevol ús d'armes químiques» en el conflicte de Síria. En una roda de premsa conjunta, Macron va assenyalar que desitja reforçar la cooperació amb Rússia per combatre el terrorisme a Síria, que suposa la «prioritat absoluta» de França al país àrab.

El president francès va rebre el seu homòleg rus al Palau de Versalles en la primera visita a França d'un cap d'Estat estranger des que Macron va assumir el càrrec, el passat 14 de maig. «Hi ha una línia vermella molt clara per la nostra banda, la utilització d'armes químiques per part de qui sigui, el que seria objecte de represàlies i d'una resposta immediata per part de França», va destacar el president francès. A més de la «intransigència» cap a l'armament químic, Macron va marcar com a gran objectiu del seu país facilitar l'auxili humanitari dels refugiats sirians, alhora que es propicien les negociacions diplomàtiques per crear una pau estable.

Per la seva banda, Putin va insistir que el president francès coneix bé la posició russa: «No podem lluitar contra l'amenaça terrorista destruint l'Estat», va explicar. Per això, va advocar per «unir esforços» en la lluita contra el terrorisme i centrar-se més en els punts d'acord que en les diferències que hi ha entre els dos països.

En referència a Ucraïna, Macron va advocar per una «desescalada» de la violència, per al que es convocarà una nova reunió en l'anomenat format Normandia (que agrupa Rússia, Alemanya, Ucraïna i França). De manera progressiva, el president francès va tractar diversos temes sensibles per al líer rus, com la situació dels homosexuals a Txetxènia, sobre la qual va anunciar que serà «extremadament vigilant». Precisament ahir va arribar a territori francès el primer refugiat txetxè homosexual.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema