La Policia Federal va enviar al Tribunal Suprem un informe parcial en el qual conclou que hi ha indicis d'un possible delicte de corrupció passiva comès pel president del Brasil, Michel Temer. La Policia va demanar també més temps per concloure les seves investigacions i presentar un informe complet sobre el cas, que ha posat el cap d'Estat contra les cordes.

Temer és investigat pels delictes de corrupció, obstrucció a la justícia i associació il·lícita, després que Joesley Batista, un dels amos de la multinacional càrnia JBS, l'acusés de rebre suborns des de 2010.

La Policia no s'ha pronunciat encara sobre el suposat delicte d'obstrucció a la justícia, el qual, segons la Fiscalia, va ser comès per Temer en donar llum verd a Batista per comprar el silenci d'Eduardo Cunha, expresident de la Cambra dels Diputats i a la presó per corrupció. Un cop conclosa la investigació de la policia, el fiscal general, Rodrigo Janot, haurà de decidir si presenta o no una denúncia contra el president brasiler, qui s'ha vist acorralat després de l'explosiva confessió realitzada per Batista.

A més, la crisi generada pels problemes jurídics de Temer va semblar condicionar la seva base parlamentària, que en part es va unir a l'oposició i va demanar rebutjar una polèmica reforma impulsada pel Govern. La majoria oficialista en una comissió del Senat es va desfer i l'oposició es va imposar en una votació sobre un projecte de reforma laboral.