El cap del Govern, Mariano Rajoyque assegura que no tolerarà. Catalunya va copar gran part de la intervenció de Rajoy en un acte del PP a la localitat de Pontevedra de Cerdedo-Cotobade.

Rajoy va enviar un clar missatge a Puigdemont: «El que hauria de succeir és que algunes polèmiques ràncies que res aporten a la convivència passessin a l'oblit». En concret, va explicar que a ell i a la immensa majoria dels espanyols els agradaria que «alguns responsables polítics renunciessin als seus plans de ruptura, de divisió i de radicalitat». «Crec que això és l'últim que vol també en aquests moments la majoria de la societat catalana», va aclarir. Però va assumir que això és quelcom que no està a les seves mans. «A les nostres mans està -va puntualitzar- la responsabilitat de defensar la sobirania nacional, la Constitució espanyola i la legalitat de Catalunya, el seu Estatut, les seves garanties democràtiques i la seva pluralitat». «I no tingueu el menor dubte -va assegurar- que així ho farà el Govern d'Espanya».

Per a Rajoy, als ciutadans allò que els preocupa, per exemple, és que continuï la recuperació econòmica i la creació de llocs de treball i se segueixi garantint el benestar. A això va assegurar que se seguirà dedicant el Govern espanyol, després de mostrar el seu orgull per tot allò fet els últims anys i per èxits com el que va avançar que s'aconseguirà el 2019, un any abans del previst: arribar a 20 milions de persones amb feina.

A seguir avançant en la mateixa línia considera que contribuiria l'aprovació del projecte de llei de pressupostos per al 2018, fet pel qual va tornar a fer una crida als diversos grups parlamentaris perquè els negociïn. En clau de partit, va instar a seguir treballant sense descans amb la vista posada en les eleccions municipals de 2019.

A l'acte de Galícia van assistir, entre d'altres, el president de la Xunta, Alberto Núñez Feijóo, la presidenta del Congrés, Ana Pastor, i el ministre de Justícia, Rafael Catalá. Rajoy va elogiar la gestió de Feijóo, amb qui va assegurar que Galícia està vivint uns dels millors anys que es recorden. I va aprofitar per defensar el turisme davant els qui aquest estiu han protagonitzat actes en contra. Els que els han dut a terme va dir que són «els mateixos radicals i extremistes que només saben parlar de fronteres en un món que no les té i que cada cop en tindrà menys».