El ministre per a la sortida britànica de la Unió Europea (UE), David Davies, vol «flexibilitat» en la nova ronda de negociacions sobre el Unió EuropeaBrexitue comença avui per superar àrees conflictives, com els drets dels comunitaris. Davies estarà avui a Brussel·les per iniciar amb el negociador comunitari, Michel Barnier, la tercera ronda de la primera fase de les negociacions sobre els termes del Brexit, prevista per al març de 2019.

El Govern britànic va assenyalar que les negociacions d'aquesta setmana se centraran en assumptes de «naturalesa tècnica» abans d'unes converses més substancials al setembre. Segons el Govern, s'espera «flexibilitat» i una «voluntat de compromís» per part de la UE per resoldre assumptes en disputa, com el càlcul de la voluminosa factura que el Regne Unit haurà de pagar pels seus compromisos en matèria de pressupost comunitari. Segons els analistes, Davis vol que Barnier sigui menys rígid sobre la futura relació que tindrà el Regne Unit amb la UE, però el negociador europeu prefereix resoldre abans assumptes com el «compte del divorci», els drets dels comunitaris i la frontera irlandesa.

Per part seva, el Laborisme britànic vol que el Regne Unit mantingui el mercat únic europeu i la unió duanera durant un període de transició després del Brexit. El portaveu laborista per al Brexit, Keir Starmer, va indicar que un Govern sota el Laborisme compliria amb «els mateixos termes bàsics» de l'actual participació britànica a la UE.