03 de octubre de 2017
03.10.2017
Diari de Girona

Dur discurs del Rei: "Els poders de l'Estat han d'assegurar l'ordre constitucional"

Expressa la seva solidaritat amb els catalans "preocupats amb el poder autonòmic" i culpa la Generalitat de "fracturar i enfrontar la societat catalana"

03.10.2017 | 21:20
Dur discurs del Rei: "Els poders de l'Estat han d'assegurar l'ordre constitucional"

El Rei adverteix que, davant la situació "d'extrema gravetat" a Catalunya, els "legítims poders de l'Estat" han d'assegurar "l'ordre constitucional", la vigència de l'Estat de dret i l'autogovern de Catalunya, basat en la Constitució i en el seu Estatut d'Autonomia". Així mateix ha mostrat el seu suport i solidaritat amb els catalans "preocupats amb el poder autonòmic".

En un dur discurs, Felip VI ha assegurat avui que des de fa ja temps "determinades autoritats" de Catalunya han vingut incomplint la Constitució i l'Estatut autonòmic i ha qualificat el seu comportament de "deslleialtat inadmissible" i "conducta irresponsable".

El Rei ha censurat l'actitud d'aquests càrrecs en un missatge en televisió gravat en el Palau de la Zarzuela l'endemà passat del referèndum il·legal organitzat per la Generalitat sobre la independència de Catalunya.

"Aquestes autoritats, d'una manera clara i rotunda, s'han situat totalment al marge del dret i de la democràcia", ha assegurat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook