22 de febrer de 2018
22.02.2018

Un miler de jubilats bloquegen l'entrada al Congrés per demanar «pensions dignes»

Els pensionistes han aconseguit trencar el cordó policial en diversos punts i han tallat el trànsit

22.02.2018 | 17:11
Un miler de jubilats bloquegen l'entrada al Congrés per demanar «pensions dignes»

Prop d'un miler de persones jubilades han ocupat aquest dijous al migdia la plaça de las Cortes davant el Congrés dels Diputats i han tallat el trànsit a la carrera de San Jerónimo, per reclamar "pensions dignes" amb augments al ritme de la inflació i derogant l'actual índex de revaloració.

Concentrats des de minuts abans de les 11 hores en una manifestació amb la qual volien visibilizar el seu descontentament per l'augment d'aquesta prestació al 0,25%, els manifestants han aconseguit trencar el cordó policial en diversos punts per arribar fins a les portes de la Cambra Baixa.

Una delegació de les entitats organitzadores de la concentració, entre les quals hi ha els sindicats CCOO i la UGT, ha registrat al Congrés un escrit en el qual demanen "trencar el bloqueig polític de PP i Ciutadans" per canviar l'actual legislació de pensions.

Així, segons ha informat a Europa Press un portaveu dels organitzadors, reclamen que els increments de les pensions cobreixi l'increment dels preus i que els Pressupostos Generals de l'Estat incloguin partides per assegurar el finançament de la Seguretat Social.

"Som pensionistes, no terroristes"

Situada a la plaça de las Cortes, a l'altra vorera de la carrera de San Jerónimo davant el Congrés, el cordó policial previst per la Policia Nacional, que envoltava amb agents i tanques de seguretat la concentració, s'ha vist desbordada tant en aquest punt com més amunt del carrer, quan diversos centenars de manifestants s'han unit a la protesta.

A crits de "Lladres, lladres!" i amb les mans alçades, els manifestants han baixat pel carrer fins a arribar a les portes del Congrés i han tallat el trànsit. Els jubilats han respost als intents de la Policia per contenir el seu avanç amb crits de "Som pensionistes, no terroristes".

Amb la finalitat de facilitar la sortida de vehicles que s'han quedat atrapats al carrer, un autobús inclòs, almenys un membre de seguretat del Congrés ha sortit a demanar als organitzadors que miressin de buidar la plaça fins que aquests vehicles poguessin sortir.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook