L'exjutge Baltasar Garzón va assegurar que recorrerà la sentència del Tribunal Suprem que el va inhabilitar el 2012, en considerar la sentència del cas Gürtel dictada per l'Audiència Nacional que la seva instrucció del cas va ser «absolutament correcta», i va expressar la seva voluntat de tornar a exercir de jutge.

Garzón va destacar que la sentència de l'Audiència Nacional «es pronuncia per primera vegada respecte la puresa i la instrucció absolutament correcta» que hi va haver durant la seva actuació processal.

Baltasar Garzón va ser el jutge que va iniciar la instrucció contra la trama corrupta Gürtel, però va ser condemnat a una inhabilitació d'onze anys després d'ordenar que s'interceptessin converses entre presos investigats pel cas i les seves defenses a les reunions que tenien a la presó.

L'exjutge va explicar que recorrerà la sentència que el va condemnar i va criticar que la resolució del Tribunal Suprem de llavors «va crear un delicte que no existia».

«Està exposat a la sentència, i tot el camí que sigui necessari recórrer es recorrerà», va assenyalar Garzón, que va destacar que «allò important és que hi ha hagut un procés judicial molt complex i crec fermament que la justícia s'ha esforçat des de principi fins al final».

«Il·lusió» per tornar a ser jutge

Preguntat sobre si vol tornar a exercir com jutge, va assegurar que li faria «il·lusió» perquè «després de 36 anys de servei actiu» continua sentint-se jutge, i va concloure de forma genèrica que «estic treballant, i si puc tornar tornaré».