01 de juliol de 2018
01.07.2018

Manuel Escudero relleva Wert com a ambaixador d'Espanya a l'OCDE

?El govern espanyol ha destituït l'exministre d'Educació, que ocupava el càrrec des del juliol del 2015, quan va ser destinat a París per Rajoy

30.06.2018 | 23:52
Manuel Escudero.

Manuel Escudero, actual secretari de Política Econòmica i Ocupació del PSOE, substituirà l'exministre José Ignacio Wert com a ambaixador d'Espanya davant l'Organització de Cooperació i Desenvolupament Econòmics (OCDE). El Consell de Ministres va donar llum verd divendres al Reial decret que aprova el nomenament d'Escudero, que va elaborar al gener de 2017 les bases del projecte polític amb el qual Pedro Sánchez es va presentar al procés de primàries.

Escudero substituirà l'exministre d'Educació, Cultura i Esport, José Ignacio Wert, que va ser destinat pel Govern de Mariano Rajoy a París, on es troba la seva dona, Montserrat Gomendio, exsecretària d'Estat d'Educació, en un episodi que el PSOE va qualificar de «cacicada».

Escudero (Sant Sebastià, 1946) compta amb una àmplia experiència organitzativa en el sector públic, privat i multilateral, i ha fundat i impulsat iniciatives internacionals en el camp de la sostenibilitat i de les polítiques públiques.

Assessor especial de l'Oficina del Global Compact de Nacions Unides a Nova York, aquest economista va ser coordinador del Programa 2000 del PSOE en 1987-1991 i coordinador del programa de Josep Borrell, actual ministre d'Afers exteriors, en la seva lluita pel lideratge del PSOE en els anys 1998-99. Igualment, va ser l'impulsor de l'adopció estatutària de les primàries pel PSOE en el 35è Congrés del PSOE i també, encara que breument, ha estat diputat del PSOE per Madrid el 2003-2004.

Llicenciat en Ciències Empresarials, va fundar el 2007 els Principis per a l'Educació Responsable en Gestió (Principles for Responsible Management Education, o PRME), una iniciativa internacional de Nacions Unides en la qual participen més de 700 escoles de negocis i d'administració d'empreses en 85 països.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook