Els instants finals del periodista saudita que va ser assassinat al consolat d'aquest país a Instanbul, Yamal Jashogi, van ser terribles. El periodista va desaparèixer el dos d'octubre després d'acudir al consolat de l'Aràbia Saudita a Istanbul per tramitar els papers del seu proper matrimoni. El periodista d' Al Jazeera Abdel Azim Mohamed va assegurar que l'assassinat de Khashoggi va durar set minuts. El periodista va entrar al despatx del cònsol general i, gairebé sense dir res, els presents el van col·locar sobre la taula d'un despatx contigu i el van drogar. Jashogi encara era viu en el moment en què van començar a esquarterar-lo mentre els autors escoltaven música.

El cònsol general d'Aràbia Saudita a Istanbul, Mohammad al Otaibi, ha estat apartat del càrrec i serà investigat. El cessament d'Al Otaibi, confirmat pel diari Sabq, se suma a la investigació interna oberta per la Fiscalia saudita i a la col·laboració oberta amb les autoritats turques, en el marc de la qual dilluns va ser escorcollat durant nou hores el consolat a Istanbul. A més, ha estat escorcollat el domicili del cònsul.

Per part seva, el president dels Estats Units, Donald Trump, va assegurar que no vol abandonar l'Aràbia Saudita, malgrat les creixents sospites sobre la implicació de les autoritats saudites en la desaparició del periodista.

«Necessitem l'Aràbia Saudita en termes de la nostra lluita contra tot tipus de terrorisme, amb tot el que està passant a l'Iran i a altres llocs»,va explicar Trump, que va confiar que la investigació funcionarà i en aquest sentit va revelar que ha demanat a Turquia que li mostrin l'àudio i el vídeo sobre el que va passar al consolat.