25 de octubre de 2018
25.10.2018
Diari de Girona

Un periodista japonès segrestat durant 3 anys a Síria, en llibertat

Yasuda ja es troba a Turquia i el Govern nipó assegura que properament podrà tornar al seu país

25.10.2018 | 00:30
Un periodista japonès segrestat durant 3 anys a Síria, en llibertat

n El Govern japonès va confirmar que el periodista freelance Jumpei Yasuda, que ha passat més de tres anys segrestat per un grup terrorista a Síria, ha estat alliberat i ja es troba a territori turc. El ministre d'Afers Exteriors japonès, Taro Kono, va comunicar que personal de l'Ambaixada del Japó a Turquia va estar una estona amb Yasuda en una oficina d'immigració a Antakia, prop de la frontera amb Turquia, i va poder confirmar la seva identitat.

Kono va explicar que Yasuda sembla estar en bon estat de salut i va garantir que es faran tots els esforços possibles per portar-lo aviat al Japó.

Per la seva banda, les autoritats de Turquia van divulgar un vídeo en què apareix el periodista japonès confirmant que ja està lliure. A les imatges, Yasuda agraeix el seu alliberament després de confirmar la seva identitat i que es troba bé. «El meu nom és Jumpei Yasuda, soc un periodista japonès. He estat segrestat a Síria durant 40 mesos, ara estic a Turquia. Estic fora de perill, moltes gràcies», assegura el reporter, vestit amb samarreta negra i lluint una llarga barba.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook