Les autoritats federals dels Estats Units han detingut un home a Florida per la seva presumpta vinculació amb l'enviament al llarg d'aquesta setmana d'una dotzena de paquets amb material explosiu a l'expresident Barack Obama, a l'ex-secretària d'Estat Hillary Clinton i a altres figures destacades del Partit Demòcrata i crítics de l'actual president del país, Donald Trump. El detingut es troba ara sota la custòdia de l'FBI a Miami, d'acord amb les fonts de la cadena nord-americana CNN.

L'ona d'enviaments va començar dilluns passat amb un paquet dirigit a la casa del multimilionari George Soros, l'únic paquet que va aconseguir arribar a la seva destinació. Tots els altres van ser interceptats abans que arribessin a les mans dels seus destinataris.

Els demòcrates i la CNN han retret a Trump la seva retòrica incendiària contra el partit contrari i la premsa. El president, per la seva banda, ha reconegut que aquests enviaments són un "acte de violència política" però ha assenyalat els mitjans de comunicació com els responsables.