Ja són 74 els morts i més d'un miler els desapareguts pels incendis declarats a l'estat nord-americà de Califòrnia, segons l'últim balanç del departament de Bombers, emès ahir a poques hores de la visita prevista del president dels Estats Units, Donald Trump, que va tornar a responsabilitzar les autoritats estatals de la gravetat de la situació.

El més letal i destructiu dels incendis massius és el de Camp, al comtat de Butte, al nord de Califòrnia, que ha matat almenys 63 persones. Està contingut en un 50% i ni molt menys ha deixat de representar perill per a la població, sobretot mentre es mantinguin els secs i forts vents del diable a la regió.

Als morts i desapareguts cal afegir-hi almenys 145 afectats per norovirus, una malaltia gastrointestinal declarada en quatre refugis i que ha provocat que almenys 25 persones hagin hagut de ser hospitalitzades.

El xèrif del comtat de Butte, Kory L. Honea, va informar divendres que s'havien trobat vuit cossos. Honea va advertir que el nombre de desapareguts comptabilitzats fins al moment, 1.011 des de la nit d'aquest divendres, podrien incloure noms duplicats o amb diferents variacions ortogràfiques. El xèrif va assenyalar que els investigadors estan treballant per verificar les dades.