El segon premi de la Loteria del Nen, el 61.776, valorat amb 750.000 euros cada sèrie, ha esquitxat la ciutat de Girona. Concretament, s'ha venut a l'estanc del carrer Caldes de Montbui, al barri de Sant Pau. Un dels treballadors de l'establiment ha assegurat, en declaracions a Efe, que estan molt contents d'haver venut dècims del segon premi, tot i que fins demà no podran saber quants n'han venut a través del seu terminal.

Aquest segon premi ha estat un premi molt repartit arreu de Catalunya (Barcelona, El Prat de Llobregat, Esplugues de Llobregat, les Franqueses del Vallès, el Vendrell i Mataró) i de l'Estat (Madrid, La Corunya, Astúries, Las Palmas i Palma, entre molts altres).

37.142: primer premi

El primer premi de la loteria del Nen, valorat en dos milions d'euros cada sèrie, ha estat pel 37.142 i ha caigut íntegrament a l'administració de loteria número 271 de Barcelona, situada a la Travessera de Gràcia 244 de la capital catalana. En concret, s'hi han venut 50 sèries.

20.148: tercer premi

Pel que fa el tercer premi, valorat amb 250.000 euros cada sèrie, ha estat per al 20.148 i ha caigut íntegrament a Sabadell, a l'administració número 1, situada a la Plaça Major 41, on també s'han venut 50 sèries.

Catalunya, la més agraciada

Catalunya s'ha convertit en la comunitat més agraciada en el Sorteig de la Loteria del Nen, que tradicionalment se celebra el dia de Reis, en fer-se amb un primer i tercer premis íntegres, a la ciutat de Barcelona i en la de Sabadell (Barcelona), respectivament.

Aquest any el territori català ha recuperat almenys 2,5 vegades els diners jugats en el sorteig, tenint en compte que 'El Niño' ha deixat una pluja de 212,5 milions amb el primer i tercer premi, respecte als 83,21 milions jugats.

Les vendes han crescut un 8,78% aquest any a Catalunya amb una despesa per habitant que frega els 11 euros (10,95), que s'apropa a la mitjana estatal de 15,64 euros jugats per cada habitant; en el conjunt d'Espanya les vendes han augmentat un 6,63%.

El venedor barceloní que ha repartit íntegrament el primer premi (37142), Jordi Vicente, ha distribuït prop de 200 milions d'euros en concepte d'aquest premi, com ha explicat en declaracions als mitjans.

El titular de l'administració 271 de la ciutat, 'La Sort', a la Travessera de Gràcia número 244, ha celebrat haver venut aproximadament 100 sèries del nombre agraciat: "Estic una mica sorprès perquè no m'ho esperava, és una alegria i una propaganda bestial", assegurava commocionat.

Una de les anècdotes de la jornada l'ha protagonitzat un jove de 15 anys que s'ha convertit en un dels guanyadors del primer premi, que l'havia comprat amb els 20 euros que li havien retornat d'un número del Sorteig Extraordinari de Nadal.

Un jove de 15 anys

"El vaig comprar ahir, amb els 20 euros que vaig guanyar en la Loteria de Nadal, i, mira: premi!", ha explicat Cosmin Rotariu al costat del seu pare, Valeriu.

Des de Sabadell (Barcelona), el venedor de l'administració 1, Julià Larque, ha repartit 12,5 milions d'euros del tercer premi (20148): "Estem desbordats, tenim la botiga plena i són 25.000 euros per bitllet".

En declaracions a TV3 recollides per Europa Press, Larque ha explicat que el número ha estat molt repartit entre els veïns de la localitat, que ho han venut tot per finestreta.

"Ho hem tingut penjat en l'aparador durant dues setmanes i hi ha moltíssima gent que l'ha comprat, que ens ho va demanar, i s'ha anat venent un a un", ha dit emocionat.