El Congrés va aprovar amb els vots de la majoria de la moció de censura els decrets de pensions, cadastres, transposicions de directives europees, l'augment de sou dels funcionaris i transició de la mineria. El de pensions es va aprovar per 343 a favor (tots els grups de la cambra), dues abstencions (suposats errors a la bancada del PP) i el «no» de la diputada de Podem Marta Sibina, que va afirmar que ho havia fet en protesta pel bloqueig de l' Open Arms.

Durant el debat de convalidació del decret de les pensions que es va desenvolupar al ple del Congrés, la ministra de Treball, Magdalena Valerio, va afirmar que aquesta és una norma que inclou mesures «de summa transcendència» per als pensionistes i treballadors d'Espanya, la situació dels quals millorarà en termes quantitatius i qualitatius.

D'aquesta forma, la ministra de Treball va deixat clar que en matèria de Seguretat Social l'objectiu que té aquest decret és «avançar en la millora dels desequilibris entre els ingressos i despeses».