Sandro Rosell, expresident del FC Barcelona, va quedar en llibertat ahir a la tarda després de gairebé dos anys a la presó hores després que el jutge de l'Audiència Nacional que el jutja per un suposat blanqueig de 20 milions d'euros de la Confederació Brasilera de Futbol decidís deixar-lo lliure abans que acabi la vista. Acompanyat de diversos familiars i amics, l'exdirectiu blaugrana va abandonar el centre penitenciari de Soto del Real (Madrid).

Preguntat pels periodistes que l'esperaven a la sortida, Rosell es va limitar a dir que estava «molt feliç» i amb ganes d'estar amb la família i de veure el partit que van jugar el Reial Madrid i el Barcelona corresponent a la tornada de les semifinals de la Copa del Rei de futbol. Rosell es trobava en presó preventiva des del 25 de maig del 2017 per una causa en la qual la Fiscalia demana per a ell 11 anys de presó.

En un acte, la Sala va justificar el seu alliberament en què Rosell ha prestat declaració en el judici, en què ha superat els 21 mesos de presó preventiva i en el caràcter excepcional d'aquesta mesura, «i més estant molt proper a complir-se el màxim legal de dos anys permès per la llei».

En declaracions als mitjans, el lletrat de Rosell, Pau Molins, va assenyalar que si bé «no és molt habitual que en la tercera sessió d'un judici es decreti la llibertat d'uns acusats que portaven a la presó gairebé dos anys», encara poden ser condemnats pels delictes de blanqueig de capitals que se'ls imputen, de manera que cal «seguir lluitant».

«Falta la segona part»

«Estem molt satisfets perquè al final, quan un tribunal es mira bé les coses, es fa justícia. Falta la segona part i és que acabi bé el judici», va afegir. Va destacar que el judici acabarà bé si «es tradueix en una absolució, però Sandro i Joan estan molt contents, porten molts mesos a la presó sense raons jurídiques des del nostre punt de vista», va comentar l'advocat de l'expresident del Barcelona.