El president de l'opositora Assemblea Nacional de Veneçuela, Juan Guaidó, va participar en una nova protesta contra el Govern de Nicolás Maduro, en un moment especialment crític per al país pel tall de subministrament elèctric que ha deixat sense llum diversos punts del país durant els últims dies. «Creien que ens posarien la por al cos, però shan emportat una sorpresa de poble i de carrer», va escriure Guaidó al seu compte de Twitter. Algunes protestes del matí van ser dissoltes amb grasos lacrimògens.

«Pretenen jugar al desgast, però ja no tenen forma de contenir un poble que està decidit a concretar el cessament de la usurpació», va afegir. Guaidó havia convocat «tot el poble veneçolà a expressar-nos massivament als carrers contra el règim usurpador, corrupte i incapaç que ha posat a les fosques el nostre país. El cessament de la usurpació serà el cessament de la foscor».

Per la seva banda, el Govern de Veneçuela va explicar que denunciarà davant diferents organismes internacionals l'apagada elèctrica que va patir gran part del país, que va qualificar d'«atac» orquestrat pels Estats Units i l'oposició veneçolana, segons el ministre de Comunicació, Jorge Rodríguez.

El ministre va vincular el senador nord-americà Marco Rubio i Juan Guaidó amb l'apagada, mostrant missatges dels seus respectius comptes de Twitter en què haurien anunciat el desperfecte abans que les autoritats del país el verifiquessin. Rodríguez va assenyalar que Veneçuela presentarà la denúncia «davant totes les instàncies internacionals amb totes les proves degudes, entre elles les confessions» de Rubio i Guaidó.

Una gran apagada elèctrica afecta Veneçuela i ha provocat talls en els serveis de telecomunicacions, que només s'havien restablert de manera parcial a l'hora de tancar aquesta edició.

Els talls d'energia elèctrica són freqüents al país caribeny, membre de l'OPEP, que porta cinc anys patint una recessió amb hiperinflació i un deteriorament en la qualitat dels serveis públics.

A causa de l'apagada, el servei de telefonia mòbil es va veure afectat i les línies del metro de Caracas van deixar d'operar. Davant la falta de transport, centenars de persones van haver de caminar per les principals avingudes de la capital veneçolana.

L'avaria es va produir a l'inici de l'horari de major afluència de passatgers al metro de Caracas, que compta amb unes 40 estacions i mobilitza diàriament unes tres milions de persones. Rodríguez va assegurar que l'avaria va ser provocada per un atac informàtic al Sistema de Control Automatitzat de l'embassament de Guri.