El Govern britànic va assegurar a darrera hora de la nit que la primera ministra, Theresa May, havia aconseguit «canvis legalment vinculants» que reforcen l'Acord de Retirada del Regne Unit de la UE. Així ho va afirmar David Lidington, del gabinet de May, als diputats coincidint amb les reunions d'última hora a Estrasburg entre May i el president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker. Segons va explicar Lidington, els «canvis vinculants» serien sobre el «backstop», el pla de contingència per evitar una frontera dura entre Irlanda i Irlanda del Nord i un dels punts clau al voltant dels quals pot decantar-se la votació a Westminster d'avui.

«Aquest nou instrument evita que la UE pugui atrapar el Regne Unit indefinidament en la salvaguarda irlandesa i permetrà al Regne Unit plantejar una demanda si ho considera oportú», va explicar Lidington. El número dos de May va destacar que el nou acord serà presentat avui davant la Cambra dels Comuns per a la seva ratificació per culminar el procés del Brexit el 29 de març, com estava previst. No obstant això, Lidington va admetre que les negociacions estan encara obertes, ja que a l'hora de tancar aquesta edició continuaven les reunions a Estrasburg.

Durant les negociacions dels últims mesos, Brussel·les ha ofert a la part britànica «garanties» que la xarxa de seguretat dissenyada per evitar la tornada a una frontera física a l'Úlster, si s'activés, s'aplicaria només «temporalment», i la UE es manté disposada a negociar durant el període de transició «alternatives» millors per a la relació futura.

Per altra banda, diversos destacats parlamentaris del Partit Conservador van instar May a suspendre la votació sobre l'acord del Brexit prevista per a avui davant la possibilitat que el seu pla tornés a ser rebutjat a la Cambra dels comuns, va informar The Times. Els parlamentaris tories van traslladar a May que, si no aconseguia concessions significatives per part de les autoritats de la Unió Europea, hauria de retirar la votació per evitar que el seu pla tornés a ser rebutjat pel Parlament.