L'autor del tiroteig en una estació de tramvia a la ciutat holandesa d'Utrecht no tenia cap relació amb les seves víctimes, segons va revelar la Fiscalia holandesa, després que s'hagués especulat un possible motiu personal en els fets. Així les coses, els fiscals van explicar que segueixen considerant com a principal hipòtesi l'atac terrorista per una carta trobada al cotxe en el qual va fugir l'autor del tiroteig i per la pròpia naturalesa dels fets. «Fins al moment, el motiu terrorista ha estat tingut en compte seriosament», va assenyalar la Fiscalia, abans de deixar clar que no es descarta que l'atac pogués tenir «altres motius».

«La investigació fins al moment no ha mostrat relació entre el principal sospitós i aquestes víctimes», va assegurar la Fiscalia del Tribunal del Districte Central dels Països Baixos en un comunicat, en què va assenyalar que al detingut se li va confiscar una arma de foc en el moment de la seva captura.

Segons la Fiscalia, les víctimes de l'atac són una dona de 19 anys de Vianen i dos homes de 28 i 49 anys, tots dos nascuts a Utrecht. A més, a l'atac van resultar ferides de gravetat tres persones més.

En les darreres hores, la Policia ha realitzat escorcolls a diferents llocs d'Utrecht i a diversos habitatges. A més del principal sospitós, la policia va detenir dues persones més, dos homes d'Utrecht de 23 i 27 anys, als quals investiga per si tenen vinculació amb el tiroteig.

El presumpte autor, al qual s'ha identificat com a Gokmen Tanis, d'origen turc, es troba sota custòdia policial. Els fiscals van avançar que els tres sospitosos serien interrogats ahir.