El candidat de Cs a la Presidència del Govern, Albert Rivera, va prometre que els drets constitucionals s'aplicaran a tot Espanya i va criticar que actualment «van per barri, per província». Rivera va plantejar crear una targeta sanitària única per a tot l'Estat «en comptes de parlar dels ossos de Franco», argumentant que «el ciutadà no té culpa de la burocràcia», sinó que ha de tenir «dret a la sanitat».

El candidat de Cs va proposar impulsar un pacte d'Estat contra la despoblació «perquè» no es pot tenir un projecte per a Espanya obviant una part d'ella, ni es pot obviar «els que viuen als pobles, homes o dones», assegurant que serà «un president per a tothom».

En aquest pacte o pla nacional va incloure dues mesures ja anunciades: reduir un 60 per cent l'IRPF dels que visquin a poblacions de menys de 5.000 habitants i crear una tarifa plana de 30 euros per a dones rurals emprenedores, el que finançarà amb «la meitat» dels 5.000 milions d'euros dels «contractes opacs a les Diputacions» de PP i PSOE.

Per part seva, el president del PP, Pablo Casado, va qualificar el president del Govern, Pedro Sánchez, com «el president més radical» de la història de la democràcia a Espanya, i el seu Executiu com «el més desigualitari», per posar en risc els principis constitucionals d'un Estat «social, igualitari i de dret», i per voler «destrossar l'economia» i la unitat d'Espanya, o «donar prebendes als independentistes».

Casado va afirmar que els socialistes atempten contra aquests principis en dur Espanya «a la ruïna», «destruint ocupació» o impulsant altres mesures que «demostren ser tremendament desiguals». Segons va incidir el líder del PP, el Govern de Sánchez també «està consagrant la desigualtat entre els territoris» d'Espanya, una «desigualtat democràtica» que permet que, mentre uns hagin de «complir la llei», altres estiguin «barallant-se amb el Tribunal Suprem o amb la Fiscalia per treure uns llaços grocs».

Paral·lelament, la cap de llista del PSOE al Congrés per Sevilla i ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, va lamentar que PP, Cs i Vox creguin que «només són constitucionalistes aquells que pensen com ells» i va criticar que «s'atreveixin a dir que el PSOE és inconstitucionalista quan és l'únic partit que porta la 'E' d'Espanya a les seves sigles», tota vegada que va criticar «l'aliança a foc després de la manifestació infame de la plaça de Colón de Madrid per governar els designis d'Espanya».

Va destacar que «és ncessari que hi hagi governs socialistes a Espanya», i va afegr que quan Pedro Sánchez va arribar a la Moncloa «ho va fer per treure governs que s'havien enriquit amb la corrupció».