01 de abril de 2019
01.04.2019
Diari de Girona

May vol aplacar el seu partit per evitar un Brexit sense acord

?Més de la meitat de la bancada conservadora proposa sortir de la UE de forma desordenada ?Una petició al Parlament per aturar el Brexit ha aconseguit més de sis milions de signatures

31.03.2019 | 23:20
May vol aplacar el seu partit per evitar un Brexit sense acord

La primera ministra de Regne Unit, Theresa May, va intentar aplacar durant el cap de setmana més de la meitat dels diputats del seu Partit Conservador que van sol·licitar abandonar la Unió Europea sense acord, ignorant així les condicions del pacte entre la mandatària i les autoritats de Brussel·les, i que ha estat derrotat fins a tres vegades al Parlament britànic.Així, 170 dels seus 314 diputats van signar aquesta carta en un dels moments més caòtics del procés de sortida. Aquest procés s'ha ajornat fins al pròxim 12 d'abril, però aquest vespre hi haurà una nova votació parlamentària per valorar 9 alternatives, entre les quals hi ha un segon referèndum sobre la sortida de la UE i l'esmentat Brexit sense acord plantejat pels diputats.

El Times va informar ahir que el cap de premsa de May, Robbie Gibb, i el seu assessor polític Stephen Parkinson van recomanar a la primera ministra que convoqui noves eleccions. El cap adjunt del partit, James Cleverly, va declarar que resulta «inevitable» pensar en uns nous comicis «com una possibilitat».


Sis milions de signatures

Una petició al parlament de Westminster per aturar el Brexit a través de la revocació de l'article 50 ja ha aconseguit més de sis milions de signatures. El text demana al govern britànic que reconsideri el seu pla d'abandonar la Unió Europea i es va convertir ràpidament en la petició popular més votada a la pàgina web del parlament britànic. L'últim rècord el tenia una petició amb un total de 4.150.260 signatures que demanava un segon referèndum sobre el Brexit.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook