07 de abril de 2019
07.04.2019
Diari de Girona

Agents de policia i Guàrdia Civil reclamen l'equiparació salarial

Representants de Ciutadans, PP i Vox participen a la manifestació El sindicat Jusapol denuncia incompliments del Govern espanyol

06.04.2019 | 23:36
Agents de policia i Guàrdia Civil reclamen l'equiparació salarial

Policies nacionals i guàrdies civils es van manifestar ahir a Madrid, convocats per la plataforma Jusapol, per reivindicar una equiparació «real» dels seus salaris respecte als que reben els cossos policials autonòmics i demanar al Govern «que deixi de riure's» de les 140.000 famílies de les quals depenen aquests policies. Els assistents a la protesta, equipats amb banderes espanyoles, a més d'alguna autonòmica, van desplegar pancartes en què denunciaven que l'acord assolit al març de l'any passat per aconseguir l'equiparació deixa fora a 13.481 companys. Segons va explicar el president de Jusapol, Natan Espinosa, el Govern «ha incomplert» l'acord, per la qual cosa va anunciar que la plataforma seguirà convocant mobilitzacions en tot el territori nacional. A més, considera que l'acord, que suposa el pagament de 807 milions d'euros als cossos de Policia Nacional i Guàrdia Civil en tres anys, és «insuficient» i demana elevar-lo a 700 milions més, fins als 1.500 milions.

A la manifestació també hi van acudir el president de Ciutadans, Albert Rivera, el secretari general del PP, Teodoro García Egea, i el de Vox, Javier Ortega Smith, mentre que Podem els va dir que no hi podia assistir però que «es compromet amb la seva reivindicació». Per la seva banda, Interior va recordar que l'acord d'equiparació salarial que s'està aplicant des de 2018 permet als agents gaudir d'una pujada en la nòmina superior a la resta de funcionaris.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook