El president del Partit Popular i candidat a la Presidència del Govern espanyol, Pablo Casado, assegura que en matèria d'educació s'ha de «reforçar la inspecció i més donar-li competències sancionadores». «Si hi ha algun col·legi que està adoctrinant els nostres fills, la inspecció podrà denunciar i actuar contra aquest funcionari i contra aquest col·legi, s'acabarà el fet de jugar amb els nostres fills per a projectes polítics ideològics sectaris», va apuntar a Salamanca.

Casado va donar a conèixer ahir les línies programàtiques dels populars en matèria educativa, en un míting al Teatre de la Plaça de Santa Teresa de Salamanca, que es va omplir. Sobre els seus compromisos en educació, el candidat a la Moncloa va començar amb la seva defensa de la «llibertat d'elecció» per acabar així «amb les zones, amb els codis postals», i que «cada família porti el nen al col·legi que vulgui». A continuació, Pablo Casado va defensar les proves per als alumnes al final de cada cicle i que en Batxillerat sigui «vinculant», i «garantir que el castellà sigui llengua vehicular a tot Espanya».

També, en la seva intervenció a Salamanca, va apostar per unes «matèries troncals» que «s'estudiïn en totes les zones» i reforçar els coneixements d'humanitats al costat de les matemàtiques, la tecnologia, la ciència i l'enginyeria.

Casado va continuat amb el seu suport al bilingüisme en anglès i «l'educació en llibertat».