El Comitè Internacional de la Creu Roja (CICR) incrementarà les seves activitats a Veneçuela per tal de respondre a les necessitats de la població després de rebre per a això el vistiplau del Govern de Nicolás Maduro, amb el qual es va reunir durant la seva visita al país el president de l'organisme, Peter Maurer.

«La finalitat d'aquesta visita va ser confirmar i expressar la voluntat del CICR d'intensificar les seves activitats en favor de la població veneçolana», va explicar Maurer al final del seu viatge de cinc dies, que tenia com a finalitat consolidar la tasca de l'organització en matèria de migració, salut, aigua i sanejament, i detenció.

Per part seva, l'enviat especial dels Estats Units per a Veneçuela, Elliot Abrams, considera que la UE hauria d'actuar més decididament contra dirigents del règim de Nicolás Maduro i les seves famílies. «La UE hauria de considerar si vol convertir-se en un pati d'esbarjo per a veneçolans que són criminals, o per les seves famílies, gent que realment han robat diners al poble veneçolà».

Així ho va afirmar en roda de premsa a Madrid, aclarint que Europa podria pensar en restringir més les visites o els permisos de residència, en imposar sancions contra individus o la congelació d'actius veneçolans. Abrams va confirmar que va plantejar aquest assumpte de les sancions a les converses que va mantenir dimecres passat amb alts responsables del Govern espanyol, però va deixar clar que és una decisió europea.