20 de maig de 2019
20.05.2019
Diari de Girona

L'Aràbia Saudita avisa que respondrà «amb tota la força» davant atacs iranians

Riad acusa Teheran d'haver ordenat sabotatges amb drons dimarts a dues estacions de bombament de petroli

19.05.2019 | 23:13
L'Aràbia Saudita avisa que respondrà «amb tota la força» davant atacs iranians

L'Aràbia Saudita va assegurar que no vol una guerra a la regió però va advertir que està disposada a respondre amb «tota la força i determinació» després dels atacs registrats la setmana passada contra actius petroliers saudites, segons va assenyalar el secretari d'Estat per a Assumptes exteriors, Adel al Jubeir.

Riad va acusar Teheran d'haver ordenat els atacs amb drons de dimarts a dues estacions de bombament de petroli. L'atac es va produir dos dies després que quatre embarcacions, entre elles dos petroliers saudites, fossin sabotejats davant de les costes de Emirats Àrabs Units (EAU).

L'Iran va negar estar darrere dels atacs que es van produir en un moment en què discutia amb Washington sobre les sancions i la presència militar nord-americana a la regió, el que va generar preocupació sobre un possible conflicte entre els Estats Units i l'Iran.

«El regne de l'Aràbia Saudita no vol una guerra a la regió ni la busca», va afirmar Al Jubeir. «Farem el que poguem per evitar aquesta guerra i al mateix temps ens reafirmem que, en cas que l'altre bàndol triï la guerra, respondrem amb tota la força i determinació i ens defensarem nosaltres i els nostres interessos», va asseverar.

El rei Salman d'Aràbia Saudita va convidar els líders àrabs i del Golf a convocar una cimera d'emergència a la Meca el 30 de maig per discutir les implicacions dels atacs. «Les actuals circumstàncies són crítiques i necessiten una postura unificada dels països àrabs i del Golf», va afegir.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook