El comissari Enrique García Castaño, antic responsable de la Unitat Central de Suport Operatiu (UCAO) de la Policia Nacional i un dels principals responsables de l'anomenada operació Kitchen va confessar al jutge Manuel García-Castelló que va lliurar a l'exnúmero dos del Ministeri d'Interior un pendrive amb material sostret a l'extresorer popular Luis Bárcenas.

Segons El Mundo, aquest històric comandament policial, conegut popularment amb el pseudònim de El Gros, ha decidit col·laborar amb la Justícia i explicar totes les actuacions irregulars que es van dur a terme en l'operatiu posat en marxa pel Govern que presidia Mariano Rajoy per a arrabassar a l'extresorer del Partit Popular el seu arsenal contra la cúpula del partit.

García Castaño va explicar davant del Jutjat d'Instrucció número 6 de l'Audiència Nacional que ell mateix va fer entrega a Francisco Martínez d'una memòria portàtil que contenia informació personal sostreta Bárcenas amb la col·laboració del seu antic xofer.

L'antic cap policial va aportar detalls concrets i va explicar que aquest material li va lliurar en mà a Martínez a les dependències oficials del Ministeri d'Interior mentre ocupava el lloc de secretari d'Estat.

Confessió anterior

Aquesta nova confessió se suma a la ja realitzada per aquest exalt càrrec de la Policia en què va admetre haver entrat sense ordre judicial a un dels immobles de l'extresorer del partit. Concretament a l'estudi de restauració d'obres d'art que tenia llogat la seva dona, Rosalía Iglesias, al centre de Madrid.