Els EUA van informar que han comunicat a l'entorn del president veneçolà, Nicolás Maduro, que aquest té un «curt termini» per deixar el poder si no vol enfrontar-se a la Justícia internacional i a noves sancions nord-americanes, i que confia que el Grup de Lima envïi aviat el mateix missatge al chavisme.

«És el moment que els Estats Units i els països del Grup de Lima li ofereixin una sortida a Maduro en un temps definit. I si no l'aprofita, les mesures s'enduriran molt, molt més», va afirmar l'encarregat de Llatinoamèrica a la Casa Blanca, Mauricio Claver-Carone.

«Aquest termini és immediat i ja ho hem comunicat indirectament a Maduro, amb persones en qui ell confia. És important que també els països del Grup de Lima facin el mateix», va afegir l'assessor del president nord-americà, Donald Trump.

D'altra banda, almenys cinc estats de Veneçuela continuaven ahir sense electricitat després que es produís una apagada general dilluns, mentre el Govern informava d'avenços en la reconnexió del servei a almenys nou regions.

L'estatal Corpoelec, que controla el fluid d'energia a tot el país, va indicar a través de Twitter que la llum havia estat restituïda al 100% a Caracas i de forma parcial a estats de l'oest com Mèrida, Trujillo i Barinas, així com a Aragua. Prop de la mitjanit de dilluns, Corpoelec havia anunciat la recuperació parcial del servei a altres cinc estats.