18 de setembre de 2019
18.09.2019
Diari de Girona

La defensa de Quezada eleva a 15 anys la petició de presó si és condemnada per dol

L'assassina de Gabriel demana perdó a la família del menor «i a tothom que hagi pogut sentir-se malament»

18.09.2019 | 00:06
La defensa de Quezada eleva a 15 anys la petició de presó si és condemnada per dol

La Fiscalia i l'acusació particular van mantenir la seva petició de presó permanent revisable per a Ana Julia Quezada, mentre que la seva defensa va introduir els atenuants de confessió, d'arravatament i d'actuar sota la influència de drogues i sosté que va cometre homicidi per imprudència greu (3 anys) o, subsidiàriament, homicidi dolós, castigat amb 15 anys de presó. La setena sessió de la vista oral contra Quezada, autora confessa de la mort del nen Gabriel Cruz, va concloure després que Fiscalia, acusació particular i defensa elevessin les seves conclusions definitives.

La defensa va modificar la seva petició de presó per al cas que sigui declarada culpable d'un homicidi dolós, elevant la presó de 10 a 15 anys, pel fet que la víctima és un menor d'edat. En intervencions d'aproximadament una hora, cadascuna de les parts personades van defensar davant el jurat popular que jutja Quezada els arguments i proves pels quals ha de ser condemnada.

 En l'exercici de dret a l'última paraula, Quezada va demanar perdó als familiars de Gabriel. «Vull demanar perdó també a la meva filla i a tota la meva família, a tothom que hagi pogut sentir-se malament pel que jo vaig fer. En general a tot Espanya i espero que Déu em perdoni», va concloure entre plors, pels quals en un determinat moment de la seva exposició es va queixar el fiscal, tot assegurant que no es podia concentrar, i va demanar que l'acusada fos expulsada de la sala si no aconseguia controlar-se.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook