Una persona va morir i deu més van resultar ferides, entre elles l'agressor, en un atac amb arma blanca ocorregut en un centre de formació professional de Kuopio, al centre de Finlàndia. La persona morta és una noia jove, probablement estudiant del centre, i els ferits són diversos estudiants, un professor, un policia i el mateix agressor, tot i que la policia no va voler oferir més detalls sobre les víctimes del succés.

De tots els ferits, dos van ser donats d'alta amb ferides lleus, vuit romanen ingressats a centres hospitalaris, dos d'ells en estat greu -entre ells l'atacant-, encara que no es tem per les seves vides. L'agressor és un jove sense antecedents penals nascut el 1994 i estudiant de l'escola de formació professional on es van produir els fets. A l'hora de tancar aquesta edició no havia transcendit els possibles motius de l'atac, encara que alguns companys de l'autor el descriuen com un jove callat i bon estudiant.

L'escola de formació professional de Savo, on es va produir el succés, està situada dins el centre comercial Herman, a uns quatre quilòmetres al sud del centre de Kuopio.