El jutge del cas Villarejo ha rebutjat posar a l'ex-número dos de la Policia Eugenio Pino la fiança de 50.000 euros que va demanar dimarts la Fiscalia després de prendre-li de nou declaració en la peça Kitchen, relativa a l'operació dissenyada el 2013 des d'Interior per espiar l'extresorer del PP Luis Bárcenas. El jutge va adoptar aquesta decisió després que dimarts passat els fiscals del cas demanessin, al final d'aquesta nova declaració, que decretés llibertat sota fiança de 50.000 euros per a Pino, exdirector adjunt operatiu (DAO) de la Policia.

Eugenio Pino va declarar el gener passat en relació a l'operació Kitchen i ja llavors, a instàncies de la Fiscalia Anticorrupció, el jutge va decidir imposar-li la prohibició de sortir d'Espanya i la retirada del passaport, fet pel qual ha considerat innecessari posar-li ara una fiança.

En aquella ocasió, els fiscals van reclamar també a l'instructor que li imposés compareixences quinzenals al jutjat, però García Castellón finalment tampoc va acordar aquesta mesura.

A més de a l'excomissari, el jutge va tornar a interrogar dimarts passat l'excap de la Unitat Central de Suport Operatiu (UCAO) de la Policia Enrique García Castaño en cinc peces del cas Villarejo en què està sent investigat, entre elles Kitchen, que roman sota secret de sumari.

En una de les declaracions que tots dos van prestar en el marc d'aquesta peça van defensar la legalitat de l'operació que està sent investigada, que van reduir a un simple dispositiu per vigilar Bárcenas després de conèixer la seva fortuna a Suïssa.