El president dels EUA, Donald Trump, va ordenar al seu equip preparar sancions «significatives» contra el Govern de Turquia per la seva ofensiva a Síria, mentre el seu Govern va exigir que Ankara «no deixi escapar ni una sola persona de l'Estat Islàmic» captiva a la zona. Tot i que les sancions no s'activaran immediatament, tenen el poder de «paralitzar l'economia turca», va assegurar el secretari del Tresor dels EUA, Steven Mnuchin, en anunciar la decisió de Trump.

L'ofensiva llançada per Turquia al nord de Síria per a ocupar una franja de 450 quilòmetres al Kurdistan sirià ha provocat ja el desplaçament de més de 75.000 persones que han deixat les seves llars, va informar l'Observatori Sirià de Drets Humans. L'ONG va denunciar que els civils estan fugint de la zona fronterera a diferents àrees del nord de Síria, una d'elles la ciutat d'Al Raqa, una de les més importants sota control dels kurds.

Amb nou civils morts a Turquia per foc de morters des de Síria, el tercer dia de l'ofensiva contra les milícies kurdes al nord-est del país veí va deixar clar que aquesta operació militar, anomenada Font de Pau per Ankara, no és ni serà un simple passeig militar. Mentre continuaven els bombardejos molt a prop de la frontera, el Ministeri de Defensa turc va confirmar la mort de dos soldats en un atac contra la base militar turca a Azaz (Síria), a 150 quilòmetres a l'oest de la zona de combats.