03 de febrer de 2020
03.02.2020

La Xina obre en un temps rècord el nou hospital de Wuhan per tractar els afectats per coronavirus

El centre compta amb una plantilla de 1.400 treballadors sanitaris i disposa de 1.000 llits

03.02.2020 | 10:37
La Xina obre en un temps rècord el nou hospital de Wuhan per tractar els afectats per coronavirus

Les autoritats de la Xina han obert en un temps rècord un altre hospital a la ciutat de Wuhan, a la província d'Hubei, per tractar els milers d'afectats pel coronavirus, que ja ha deixat més de 360 víctimes mortals.

L'hospital s'ha construït en només dues setmanes, en un intent de les autoritats de frenar l'expansió del brot de coronavirus, que ja ha infectat més de 17.000 persones arreu del país.

El centre, que compta amb una plantilla de 1.400 treballadors sanitaris i disposa de 1.000 llits, està preparat per rebre pacients des d'aquest dilluns, segons ha explicat el director de l'hospital a la cadena de televisió estatal CCTV. A més a més, les autoritats tenen previst acabar aquesta setmana un segon hospital.

L'expert xinès en epidèmies Zhong Nanshan ha dit que creu que el brot de coronavirus assolirà el seu punt àlgid en un termini d'entre deu dies i dues setmanes. "Actualment, la situació epidèmica al país encara està a l'alça, però pensem que no serà un brot nacional sinó només un brot parcial", ha dit Zhong, segons informa l'agència de notícies xinesa Xinhua.

Les autoritats han garantit que es complirà amb el subministrament diari d'aliments arreu del país, també a Wuhan i a la província d'Hubei, epicentre del brot de coronavirus.

El Govern està provant de calmar la preocupació pels efectes del brot de coronavirus a l'economia de la Xina, en un moment en el qual l'índex borsari de Xangai ha caigut un 8,7% en la seva reobertura aquest dilluns després de l'Any Nou xinès.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook