El president dels Estats Units, Donald Trump, ha cessat Alexander Vindman, principal expert d'Ucraïna en el Consell de Seguretat Nacional, i Gordon Sondland, l'ambaixador nord-americà a la Unió Europea, dos testimonis clau en el judici polític ( impeachment) que es va celebrar contra ell i que va culminar dimecres amb l'absolució del mandatari.

Trump va defensar la seva ordre d'acomiadament contra Vindman, qui va qüestionar els contactes entre Trump i Ucraïna dins de la investigació sobre el judici polític al mandatari, per suposadament demanar a les autoritats del país que investiguessin el fill del seu rival polític i exvicepresident del país, Joe Biden. «Va ser inapropiat que el president demanés una investigació d'un rival polític», va testificar Vindman al novembre davant la Comissió d'Intel·ligència de la Cambra de Representants.

Trump va ratificar la seva decisió qüestionant el caràcter del militar, de qui «les organitzacions de notícies falses com la CNN o la MSNBC parlen com si fos meravellós».

«En realitat, ni el conec, ni he parlat mai amb ell ni m'he trobat amb ell (no crec!), però era molt insubordinat, i va informar incorrectament del contingut de les meves perfectes trucades a Ucraïna», va assegurar el president nord-americà al seu compte de Twitter.