El Departament de Defensa dels Estats Units ha publicat oficialment aquest dilluns tres vídeos de la Marina que mostren "fenòmens voladors no identificats", després que els enregistraments hagin circulat sense tenir autorització des de 2007 i 2017, segons ha informat en un comunicat.

En concret, els vídeos, un d'ells gravat el novembre de 2004 i els altres dos el gener de 2015, mostren el que semblen ser objectes voladors no identificats que es mouen, un d'ells ràpidament, mentre càmeres d'infrarojos els graven.

De fet, en un dels enregistraments, també pot escoltar-se al personal del Pentàgon reaccionant amb sorpresa a la rapidesa amb la qual es mou el que estan gravant. Una altra veu especula que podria ser un dron.

Segons el comunicat, la Marina estatunidenca va reconèixer que els vídeos que havien estat gravats pel cos ja eren de domini públic. Així, "després d'una revisió exhaustiva", s'ha decidit la seva publicació perquè "no revela capacitats o sistemes sensibles i no afecta a les recerques posteriors d'incursions en l'espai aeri militar de fenòmens voladors no identificats".

Així mateix, el Pentàgon ha precisat que la publicació dels vídeos també serveix per a "aclarir qualsevol idea errònia" sobre si el metratge que ha estat circulant era real o no o si hi ha més imatges en els vídeos.