La Fiscalia Anticorrupció ha demanat l'ingrés a la presó dels exresponsables del Palau de la Música Fèlix Millet, Jordi Montull i la seva filla Gemma, així com de l'extresorer de CDC Daniel Osàcar, per complir les penes que els va imposar el Tribunal Suprem pel desviament de fons a través de l'entitat cultural. La Fiscalia va demanar a la secció desena de l'Audiència de Barcelona que executi la sentència del cas Palau, una setmana després que el Tribunal Suprem confirmés les condemnes als responsables del desfalc i del pagament de comissions il·legals a CDC.

En la seva petició, el ministeri públic també demana a l'Audiència que expedeixi els requeriments oportuns perquè CDC torni els 6,6 milions en comissions il·legals que va cobrar a través del Palau de la Música.

Un cop la sentència ha esdevingut ferma, la Fiscalia ha instat el tribunal a executar les condemnes imposades: 9 anys i 8 mesos de presó i multa de 4,1 milions d'euros per a Fèlix Millet, expresident de la institució, i 7 anys i 6 mesos amb multa de 2,9 per a qui fou la seva mà dreta, Jordi Montull.

Millet i Montull, que també hauran de tornar 23 milions d'euros que van sostreure de les estructures del Palau, van complir menys d'un mes de presó el 2018 per ordre de l'Audiència de Barcelona, quan la sentència encara no era ferma, però van quedar en llibertat després de pagar 400.000 i 100.000 euros de fiança, respectivament.

En la sentència, el Suprem va rebaixar les condemnes de l'exresponsable financera del Palau Gemma Montull, filla de Jordi Montull, que passa de 4 anys i 6 mesos de presó a 2 anys amb multa de 2,6 milions d'euros; i a l'extresorer de CDC Daniel Osàcar, de 4 anys i 5 mesos de presó a 3 anys i 6 mesos amb multa de 3,7 milions.

Gemma Montull va aconseguir reduir considerablement la seva condemna gràcies al fet que el seu pare, dies abans del judici, va pactar amb la Fiscalia una rebaixa de la seva petició de pena que lliurés la seva filla de la presó, a canvi de reconèixer davant del tribunal que CDC va cobrar comissions de fins al 4% a través del Palau de la Música.

El ministeri públic ha demanat també a l'Audiència de Barcelona que executi el decomís dels 6,6 milions d'euros en comissions il·legals de la constructora Ferrovial que va cobrar CDC a través del Palau de la Música.

Embargament de la seu de CDC

Per consolidar les indemnitzacions que poguessin fixar-se pel pagament de comissions il·legals del cas Palau, el jutge instructor va acordar en el seu dia l'embargament de la seu principal de CDC a Barcelona, edifici que la formació va vendre, de manera que va haver de posar a disposició del jutjat quinze locals del partit que sumaven un valor equivalent.

Per part seva, les defenses dels exresponsables del Palau de la Música i de l'extresorer de CDC s'oposen al seu ingrés a la presó adduint la seva avançada edat i el risc de contraure el coronavirus a la presó. Tant els advocats d'aquests tres condemnats com el de Gemma Montull demanaran la suspensió de les seves penes de presó a l'Audiència de Barcelona, que ha d'executar la sentència.