18 de juny de 2020
18.06.2020
Diari de Girona

Aïllen un hostal d'Algesires per un brot de virus amb un mort

L'home que ha mort tenia 78 anys i va ser allotjat per l'Ajuntament en la pensió

18.06.2020 | 16:08
L'hospital d'Algesires

La Policia Local d'Algesires (Cadis), amb suport de la Policia Nacional, manté aïllat un hostal d'aquesta localitat després de detectar un brot de coronavirus entre els seus hostes, un dels quals ha mort.

L'Ajuntament d'Algesires ha explicat en un comunicat que una de les persones que s'allotjava a l'hostal va morir aquest dimecres després de ser traslladada a l'hospital Punta de Europa d'aquesta localitat i s'han detectat tres positius.

L'alcalde d'Algesires, José Ignacio Landaluce, ha explicat que va rebre l'avís del Servei Andalús de Salut (SAS) aquest dimecres, al voltant de les 21.00 hores, informant de la mort d'una persona infectada per coronavirus.

Es tracta d'un home de 78 anys que havia estat allotjat en aquesta pensió pels Serveis Socials de l'Ajuntament en mancar de recursos econòmics. El mort, que patia greus patologies prèvies, havia estat traslladat a l'hospital Punta d'Europa, però no va poder superar les complicacions derivades de la COVID-19.

Arran d'aquesta informació l'Ajuntament va donar ordre a la Policia Local perquè aïllés l'establiment i evitar la sortida i entrada de persones d'aquest, un control que es manté amb el suport de la Policia Nacional.

La pensió disposa de setze residents, deu d'ells allotjats per compte de l'Ajuntament, i els restants a càrrec d'una organització no governamental. Després de tenir coneixement del cas s'han practicat mostrejos a tots els residents, dels quals tres han donat positiu.

Es tracta de dos immigrants d'origen africà, de 19 i 24 anys, i una dona de 70 anys amb nacionalitat no ha estat especificada.

Tots ells romanen aïllats en habitacions individuals, segons assenyalen des de l'Ajuntament d'Algesires, que explica que voluntaris de Protecció Civil han fet entrega d'aliments i material de protecció a l'establiment.

· Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit