La Brigada Provincial de Madrid de la Policia Nacional investiga per ordre de la Fiscalia l'impacte i evolució de diversos missatges que Vox va fer públics en el seu perfil oficial de la xarxa social Twitter durant l'estat d'alarma i que van ser denunciats pel PSOE, per constituir possibles delictes d'odi, injúries i calúmnies contra el Govern de Pedro Sánchez.

Així ho van assenyalar a Europa Press fonts de la Fiscalia Provincial de Madrid, que apunten que el passat 5 de maig es van incoar diligències d'investigació sobre aquest assumpte després de rebre la denúncia que el PSOE havia presentat a mitjans d'abril a la Fiscalia General de l'Estat.

Com és habitual en aquest tipus de procediments s'ha demanat un informe policial per conèixer l'impacte que van tenir els missatges, avaluar el seu contingut i analitzar si s'han mantingut en el temps.

Un cop es compti amb aquest informe, la Fiscalia decidirà si judicialitza l'afer o bé l'arxiva, una cosa que és probable en aquest tipus de denúncies en què conflueixen possibles delictes d'odi amb la llibertat d'expressió, segons les mateixes fonts.