El líder del partit neonazi grec Alba Daurada, Nikos Michaloliakos, i cinc antics diputats han estat sentenciats aquest dimecres a 13 anys de presó, un càstig equivalent al sol·licitat per la Fiscalia i que penalitza la seva pertinença a una formació catalogada ja com una organització criminal.

El Tribunal d'Apel·lació d'Atenes ja els havia declarat culpables la setmana passada, al final d'un llarg i simbòlic procés que va examinar els presumptes delictes de més de 60 persones vinculades al partit. L'investigació criminal es va iniciar després de l'assassinat al setembre de 2013 del raper Pavlos Fyssas.

El principal acusat per aquest crim, Giorgos Roupakias, militant d'Alba Daurada, ha estat condemnat a cadena perpètua i a una pena addicional de deu anys de presó, mentre que els seus còmplices han rebut sentències que oscil·len entre els sis i els vuit anys de presó, segons la cadena pública ERT.

Alba Daurada va arribar a ser la tercera força del país amb 18 dels 300 escons del Parlament, però en els últims comicis legislatius no va obtenir representació. Els seus líders han denunciat una suposada persecució política, mentre que la resta de formacions, inclòs el primer ministre, Kyriakos Mitsotakis, van celebrar públicament la sentència.