El president del Govern central, Pedro Sánchez, ha fixat com a objectiu que Espanya se situï per sota de la incidència de 25 casos de covid-19 per 100.000 habitants en 14 dies per doblegar la corba. En aquests moments, el cap de l'executiu ha recordat que la xifra se situa en 348, segons les dades que va publicar dijous el Ministeri de Sanitat.

"Tenim molt camí a recórrer, però estic convençut que ho podrem aconseguir si tenim la màxima disciplina social i disposem de la màxima resistència i moral de victòria. Ho vam fer en la primera onada i ho tornarem a aconseguir. Per assolir-ho, es requereix la mobilització de totes les administracions i els ciutadans. Podem tornar a contenir el virus si tots hi cooperem", ha reclamat Sánchez en una declaració institucional des del palau de La Moncloa per analitzar l'evolució de la pandèmia a Espanya.

El president ha apel·lat a la "màxima col·laboració, consciència i disciplina ciutadana" per tornar a doblegar la corba de la covid-19, tal com es va aconseguir amb la primera onada, però ha reconegut que "els propers mesos seran durs, molt durs". "Comptem amb l'experiència d'haver doblegat la corba una vegada, però hem d'evitar costi el que costi el confinament domiciliari com a la primavera. Per tant, hem de ser disciplinats i conscienciats al màxim", ha insistit.

Malgrat que ha puntualitzat que "la situació no és comparable a la del 14 de març", quan es va decretar l'estat d'alarma per primera vegada, Sánchez ha advertit de les conseqüències sobre la "vida social" i l'"impacte econòmic" que tindria un altre confinament a casa. "Tots, les administracions, partits i cadascun dels ciutadans, hem de recordar com frenar el virus i actuar en conseqüència", ha afirmat.

En aquest sentit, ha argumentat que "el virus no viatja sol, sinó entre persones", per la qual cosa per contenir els contagis ha demanat "reduir la mobilitat i els contactes entre persones". "No hi ha una altra solució, no hi ha una altra alternativa. Reduint contagis salvem la vida de moltes persones i, d'aquesta manera, ocupacions i empreses, i consolidem la recuperació de la nostra economia", ha afegit.

Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus