Mercadona ha retirat el pebre vermell de la Vera dolç "Hacendado", fabricat per Orencio Hoyo, sobre el qual l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (Aesan) va comunicar una alerta per salmonel·la, sense casos associats.

La companyia de distribució ha anunciat en el seu web que "ha procedit a retirar de manera immediata i per principi de precaució tot el producte dels seus supermercats, després de ser informats per les autoritats sanitàries d'Aragó que un lot podria contenir salmonel·la, fins a la resolució definitiva de l'expedient".

"D'acord amb l'analítica que disposa el proveïdor, el producte pebre vermell de la Vera dolça Hacendado"amb Lot L150719 i data de consum preferent 10/2021 està en perfecte estat", ha precisat Mercadona.

Des de la cadena de supermercats han recordat als clients que hagin comprat aquest producte que "poden retornar-lo a la seva botiga més pròxima i se'ls reintegrarà l'import", a més de transmetre juntament amb el proveïdor Orencio Hoyo les seves "disculpes pels inconvenients causats".

El dissabte 7 de novembre la Aesan va comunicar que havia estat informada per les autoritats d'Aragó, a través del Sistema Coordinat d'Intercanvi Ràpid d'Informació (Sciri), de la "presència de salmonel·la spp en pebre vermell de la Vera dolça Hacendado".