15 de novembre de 2020
15.11.2020
Diari de Girona

Un dels desenvolupadors de la vacuna de Pfizer apunta que no es podrà tornar a la «normalitat» abans d'un any

El director general de BioNTech sosté que és «essencial» arribar a la pròxima tardor amb una taxa de vacunació elevada

15.11.2020 | 20:45
David Rach, voluntari que forma part del procés per testar la vacuna Pfizer

El director general de BioNTech i un dels desenvolupadors de la vacuna contra la covid-19 de Pfizer, Ugur Sahin, apunta que no es podrà tornar a la "normalitat" abans d'un any. Així ho ha explicat aquest diumenge en una entrevista a la BBC, on també ha insistit en la importància d'arribar a la pròxima tardor amb una taxa de vacunació elevada. "És essencial" ha assegurat. Sahin ha explicat que si tot continua avançant bé, es podran començar a repartir les primeres vacunes entre "finals d'aquest any i principis del següent".

L'objectiu és entregar més de 300 milions de dosis fins al mes d'abril. D'aquesta manera preveu que "tots els programes d'immunitat" finalitzin abans d'acabar l'any 2021.

En aquest sentit, Sahin opina que les vacunes també podrien reduir a la meitat la transmissió del coronavirus. "Potser no en un 90%, però sí en un 50%" ha defensat. Un altre dels aspectes que espera que ajudi a frenar els contagis és l'arribada dels mesos d'estiu. "La taxa baixarà durant aquest període" ha afegit.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit