04 de desembre de 2020
04.12.2020
Diari de Girona

França farà «accions massives» contra

76 mesquites per «separatisme islàmic»

El ministre d’Interior anuncia que 18 d’elles podrien ser tancades de forma immediata

04.12.2020 | 00:38
França farà «accions massives» contra

76 mesquites per «separatisme islàmic»

El ministre d´Interior de França, Gerald Darmanin, va confirmar ahir que es duran a terme «accions massives i sense precedents» contra el «separatisme islàmic», amb la inspecció de 76 mesquites de tot el país, i va anunciar que algunes d´elles seran clausurades.

El Ministeri d´Interior, segons el diari Le Figaro, ha posat en coneixement de les autoritats locals un document amb 76 mesquites i llocs de culte sospitosos d´aquest «separatisme islàmic», de les quals una quinzena estarien a la regió de París, mentre que altres 18 podrien ser tancades immediatament. Entre els motius per decretar aquests tancaments hi ha des de l´incompliment d´una decisió de clausura prèvia, com és el cas d´alguns d´aquests llocs, així com la presència d´imams que han estat registrats en els arxius elaborats pel Govern per prevenir «la radicalització de caràcter terrorista», o per tractar-se de centres clandestins sense autorització.

El Ministeri d´Interior va informar que la mesura busca combatre el «creixent nombre d´aquestes mesquites no afiliades», així com altres «llocs de culte que volen passar deliberadament desapercebuts», els quals estan «lliures de qualsevol tutela i no participen en les eleccions que suposadament regulen l´Islam de França».

Segons les últimes dades divulgades pel Servei d´Intel·ligència Territorial, hi ha almenys un 41 per cent de les mesquites que «semblen no tenir una afiliació específica», mentre que la resta es troben sota autoritat marroquina, algeriana -a través de la Gran Mesquita de París-, turca, i musulmana francesa.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook