Va passar a Bèlgica, però hauria pogut passar en qualsevol altra ciutat d'Europa. L'efecte bola de neu d'un contagi de Covid-19 pot tenir conseqüències sobre milers de persones.

Segons expliquen mitjans de comunicació belgues, una dona de la població d'Edegem, fent cas omís a les recomanacions de les autoritats, va decidir passar part de les vacances de nadal esquiant a Suïssa. Va tornar de l'escapada alpina sense prendre cap mesura (a Bèlgica recomanen set dies de confinament domiciliari). La dona s'havia contagiat de la variant britànica de la Covid, però no ho va saber fins dies després, quan ja havia encomanat la seva filla, que al seu torn va estendre el contagi entre professors i companys de classe, i aquests a les seves famílies.

La propagació del virus va ser rapidíssima en aquesta comunitat. Les autoritats van acabar per decretar el confinament domiciliari de 5.000 persones. L'alcalde d'Edegem, que també es va encomanar, va lamentar "la negligència de la dona: si tot el món hagués respectat les normes no ens trobaríem en la situació d'haver de posar milers de persones en quarantena".