Aquest matí el nom de Paca La Piranya s'ha colat en el Congrés dels Diputats. El motiu? Pablo Iglesias ha nomenat l'actriu de 'Veneno' per respondre a Iván Espinosa de los Monteros sobre la controvertida llei trans.

"Ja que el Diputat Espinosa de los Monteros es referia a mi parlant de la llei trans", ha començat dient el vicepresident del govern, "li diré una cosa perquè ho entengui vostè". "Sap la diferència entre Paca la Piranya i el senyor Abascal? Paca la Piranya va fer la mili, senyoria".

Mentre l'hemicicle s'omplia d'aplaudiments, Nadia Calviño, vicepresidenta tercera de l'Executiu s'acostava a Iglesias una mica desconcertada per preguntar-li: "Paca, què?". No obstant això, no és la primera vegada que el de Podemos fa al·lusió a la sèrie dels «Javis»: "Et fa riure, recordar, empatitzar però, sobretot, et fa comprendre el salvatge dolor que s'ha infligit i s'infringeix a les persones trans, simplement per ser elles mateixes", va escriure a Twiter sobre 'Veneno'.

Paca La Piranya és una exvedet que ha guanyat gran popularitat des que s'estrenés la sèrie sobre la vida de Cristina Ortiz, La Veneno. De fet, la Piranya s'interpreta a ella mateixa en la ficció, ja que va ser amiga íntima de la mateixa Veneno, amb la qual va viure i va treballar. De fet, la Piranya compta actualment amb el seu propi programa a Atresplayer, 'Paca te lleva al huerto'.