La Sala Penal de l'Audiència Nacional ha condemnat a penes de 53, 46 i 8 anys de presó als tres acusats de ser membres de la cèl·lula gihadista que va cometre els atemptats terroristes de Barcelona i Cambrils a l'agost de 2017, en els quals van morir setze persones.

En la seva sentència, els magistrats de la Secció Tercera imposen una pena de 53 anys i sis mesos de presó a Mohamed Houli Chemlal, únic supervivent de l'explosió d'Alcanar, i de 46 a Driss Oukabir per delictes de pertinença a organització terrorista; tinença, dipòsit, com també fabricació de substància o aparells explosius i inflamables de caràcter terrorista; i estralls en temptativa de caràcter terrorista en concurs amb 29 delictes de lesions per imprudència greu.

A més, la resolució, de 1.018 pàgines, els imposa la inhabitació absoluta i especial, així com la prohibició d'acostar-a Alcanar durant 10 anys un cop complertes les penes privatives de llibertat. La Sala indica que el compliment efectiu de les penes per aquests dos acusats no excedirà de 20 anys.

L'Audiència condemna el tercer dels acusats, Said Ben Iazza, a 8 anys de presó pel delicte de col·laboració amb organització terrorista i li imposa, a més, la inhabilitació absoluta i especial, així com la prohibició d'acostar-se Alcanar durant cinc anys des que compleixi la pena de presó.

En la sentència, la sala penal acorda absoldre Mohamed Houli i Driss Oukabir de 14 delictes d'homicidi en temptativa de caràcter terrorista, així com de 34 delictes de lesions de caràcter terrorista i de cinc de lesions per imprudència pels quals també havien estat acusats. El tribunal absol igualment a Said Ben Iazza dels delictes de pertinença a organització terrorista; tinença, dipòsit i fabricació d'explosius de caràcter terrorista i de conspiració per cometre estralls terroristes pels que també havia estat acusat en el judici celebrat a l'Audiència Nacional entre novembre i febrer. La sentència es pot recórrer davant la Sala d'Apel·lacions de l'Audiència Nacional.