Isabel Díaz Ayuso va girar tots els focus informatius diumenge cap a Felip VI: «Què farà el Rei amb els indults, el faran còmplice?». La presidenta de la Comunitat de Madrid es preguntava en públic el que durant algunes setmanes han fet alguns dirigents del PP en privat. No obstant això, Pablo Casado va frenar aquest argument i va afirmar que l’únic «responsable» d’aquesta mesura de gràcia és el Govern, assumint que el cap de l’Estat firmarà els indults com fa amb qualsevol decret del Govern, perquè és la seva funció constitucional.

Hores després, Ayuso va decidir matisar les seves paraules, assegurant que «el Rei no és còmplice de res., em dol el compromís al qual el sotmetran». «La meva preocupació és que aquesta decisió arribarà a la taula del cap de l’Estat», va afirmar Ayuso, tot afegint que «tota la culpa recau en el president del Govern, que està deteriorant greument les institucions de l’Estat en el seu propi benefici i la imatge internacional d’Espanya».

Per part seva, el president del Govern, Pedro Sánchez, va assenyalar que l’afirmació d’Ayuso sobre el Rei «em va semblar rara, tant en la forma com en el fons, i crec que igual li deu haver passat al 99,99% dels espanyols».