Els equips de recerca i rescat van aconseguir dimarts recuperar altres quatre cossos entre la runa de l’edifici residencial a Surfside (Miami-Dade), de manera que la xifra provisional de víctimes mortals s’eleva ara a 36.

A la segona roda de premsa del dia, l’alcaldessa del comtat Miami-Dade, Daniella Levine Cava, va informar que la xifra de desapareguts se situa en 109. En total, 191 persones de l’edifici van ser localitzades amb vida després de l’ensorrament ocorregut el 24 de juny.

Han estat en total vuit cossos els que es van recuperar durant el dia de dimarts, en què els rescatadors van continuar la feina de casa enmig de la adverses condicions meteorològiques a la zona com a conseqüència de l’aproximació de la tempesta tropical Elsa a Florida. «Van continuar durant tot el dia, excepte dues hores en què es van aturar a causa de vents de més 30 milles per hora (48 km/h). Van començar quan va ser segur», va assenyalar Levine Cava sobre les tasques de rescat a la muntanya de formigó i ferros de l’ensorrament.

La tempesta tropical Elsa, que ha deixat enrere Cuba i també els Cayos de Florida, es va enfortir dilluns i està a punt de convertir-se de nou en huracà abans de colpejar la costa nord-oest de Florida, que es troba sota alerta, segons va informar el Centre Nacional d’Huracans (NHC, en anglès) dels EUA. El NHC va indicar en el seu butlletí de les 17.00 hora local de Miami (21.00 GMT) que l’Elsa es trobava unes 155 milles (250 km) a sud-sud-oest de Tampa, a la part central de litoral occidental de Florida. El sistema presenta vents màxims sostinguts de 70 milles per hora (110 km/h) i es desplaça en direcció nord amb una velocitat de translació de 10 mph (17 km/h).